Снимка: Reuters, архив
fallback

Министерството на отбраната на Южна Корея съобщи, че Въоръжените сили на страната са изстреляли две балистични ракети, в отговор на последната провокация от страна на Северна Корея, предаде южнокорейската информационна агенция Yonhap, цитирана от Фокус.

Армията е изстреляла ракети "Хюнмоо-2" (Hyunmoo-2) от установка намираща се в източната част на страната, близо до границата между Севера и Юга. Това се е случило само шест минути, след като режимът в Пхенян е направил пуск на своята балистична ракета със среден обхват.

Oще по темата

Едната, от южнокорейските ракети, е "ударила точно" в симулираната мишена в Източнокитайско море, отдалечена на около 250 километра, съобщиха от Обединения генерален щаб на корейската армия.

Разстоянието, между пусковата площадка и летището Сунан, в покрайнините на Пхенян, откъдето северокорейците изстрелват ракетите си, е същото.

Другата ракета е паднала във водата "още в началния етап на полета", уточниха южнокорейските военни. Съответните органи анализират причините за това.

Служител на министерството на отбраната посочи, че реакцията на Юга е дошла, още докато ракетата на Севера е продължавала да лети.

Той подчерта, че военните са могли да предприемат такава бърза мярка, тъй като са открили признаци за тайните приготовления на Севера, който се е подготвял да изстреля ракетата предварително. Тази информация е съобщена незабавно на президента Мун Дже Ин, който е наредил да се подготви ракетен отговор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

Ю.Корея има ракети тяхно производство. С.Корейските са по-мощни, но това не е принципно при една война м/у двете Кореи. Дали ще има такава, като корейците искат обединение! Обединение не искат САЩ, Япония и Ким.Затова се дразнят взаимно и това е опасно. За незнаещите -КНДР получи ракетни двигатели от Украйна и дръпна бързо. Русия даде техническа помощ на Ю.Корея и двигатели за тежката ракета "Наро".При изстрелванията й руските двигатели се държаха перфектно, а корейските на II ст. се изложиха

37

гост

преди 6 години

Тези ще избият рибите,ами защо в морето,давай по Пхенян.

36

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Само дето южната ракета е прелетяла само 250 км., а северната е отишла чак на 3 700 км.Не дразнете Прасчо !

fallback