Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters
fallback

Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг във връзка със споразумението на Турция с Русия за покупка на руски ракетни отбранителни системи С-400, съобщава електронното издание на в. "Хюриет".

"С какъв вид оборудване ще се сдобият зависи от всеки от съюзниците. Това е национално решение на Турция", коментира той пред агенция Спутник.

Oще по темата

Столтенберг добави, че това, което е важно за НАТО, е различните системи да работят заедно.
       
"Не е постъпило искане във връзка с интегрирането на тази система в системата на НАТО за въздушна отбрана. Поради тази причина въпросът все още не е поставен на масата", каза още генералният секретар на НАТО.
       
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди дни на връщане от пътуване в Казахстан, че Турция вече е платила депозит на Русия за покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 въпреки възраженията на съюзниците й от НАТО. Той подчерта, че както Турция, така и Русия са решени да доведат до край процеса.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Със С-400 Турция ще може да сваля натовски самолети, ако реши да напусне факаното акано НАТО. А Путин е гениален политик!

17

Анонимен

преди 6 години

Едва ли членките на НАТО сами решават какво да купуват... Тоя кат приказва чува ли се? Или вече старческото слабоумие му е изпило мозъка.

16

Анонимен

преди 6 години

Ето че дори лично Столтенберг заяви че България може да закупи руско или китайско оръжие стига да е изгодно. Няма никакъв проблем в това техниката да не е западна. И сега да излязат Борисов и оня физкултурника Цвъ. Цвъ. пред телевизионните камери и да обяснят защо и кой е лъгал толкова време българския народ така нагло ? Защо до сега в процедурите по купуване на нова техника няма руски и китайски компании

fallback