Снимка: Reuters, архив
fallback

Властите на Бахамските острови започнаха най-голямата евакуация в историята на страната заради урагана Ирма, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Евакуира се населението от островите в южната част на архипелага, откъдето се очаква да мине стихията. Хората ще бъдат прехвърлени в град Насау на остров Ню Провидънс.

В първите, връхлетени от урагана острови Антигуа и Барбуда, властите призоваха хората да не излизат и спряха електричеството. Призивът към населението завършва с думите "И нека Бог пази всички нас!".
Властите на френско-холандския остров Сен Мартен и на френския остров Сан Бартелеми, които са част от Антилския архипелаг, предупреждават за вълни с височина 12 метра и за опасност от голямо заливане на крайбрежните райони, предаде Франс прес.

Очаква се ураганът да премине през Американските и Британските Вирджински острови, Пуерто Рико, Доминиканската република, Хаити и Куба, преди да достигне Флорида през уикенда.

Президентът на САЩ Доналд
Тръмп вече обяви извънредно положение за Флорида, Пуерто Рико и Вирджинските острови, предаде АП.

Стихията се придвижва напред със скорост 24 километра в час и с вятър със скорост 297 километра в час. Поривите му достигат 360 километра в час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Само глyпaк , може да се радва на нещастието и разрухата на други хора! За съжеление всички такива мижитурки живота им е все едно е минал урагана Ирма и сърадат от комплекси и малоценност!

12

редник

преди 6 години

До Анонимен 12 " Този Хаарп пак не са го настроили правилно, за да громи *** в кремле. Тц тц, управляват времето тези американци, за да правят злини, а все при тях ураганите, нали филки смешни? Как ще го обясните това? " Руските деца хакери си играйкат с вашия ХААРП ! Като дойдат батковците им , гледай в краката си и пази тишина!

11

Анонимен

преди 6 години

По официалната информация ураганите са три - първо беше Харви, сега е Ирма и има ощр един - Хосе. Не знам Господ ли е, ХААРП ли е...

fallback