Снимка: БТА
fallback

Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп са разговаряли за втори път по телефона днес, предаде ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

Oще по темата
Абе и Тръмп се чуха тази сутрин, малко след като Северна Корея обяви, че е извършила успешен опит с водородна бомба. Двамата са разговаряли отново късно днес японско време.

Абе и Тръмп се чуха по телефона общо четири пъти, откакто Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония във вторник, отбелязва агенция Киодо.

В сутрешния си разговор днес двамата се съгласиха, че е необходимо да бъде засилен натискът върху Северна Корея, за да промени своята политика. Следобед те се договориха за оказване на "невиждан досега натиск върху Северна Корея".

Японският премиер обсъди по телефона севернокорейския проблем и с руския президент Владимир Путин, съобщи още агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Подробности не бяха дадени. Абе е разговарял с Путин веднага след беседата си с Тръмп.

Подобно на САЩ и Япония Русия също осъди севернокорейския ядрен опит. Тя обаче призова всички заинтересовани страни да се върнат незабавно към диалога и преговорите като единствения възможен начин за комплексно решаване на проблема, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 6 години

Някакви депресирани ушaнки цъкат за дребни копейки.

115

Питам

преди 6 години

До Анонимен 125 Ти защо употребяваш алкохол през работно време , във винзавода?

114

Tic Tac Toe

преди 6 години

До АнонименХората в българия били усмихнати!?Срам нямате ли??Хората в България в мнозинството си са усмихнати(всъщност по скоро изпълнени с някаква надежда за по човешко съществуване или поне заплащане) когато излитат от летище София с еднопосочен билет!Факт!

fallback