Снимка: БТА
fallback

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението с нож срещу войници в белгийската столица Брюксел в събота, съобщи пропагандният орган на групировката - новинарската агенция Амак, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата
"Изпълнителят на акцията с нож в Брюксел е войник на "Ислямска държава", извършил операцията в отговор на призивите за атаки срещу страните от коалицията", посочи Амак, имайки предвид оглавената от САЩ антиджихадистка коалиция, част от която е и Белгия.

Белгийската прокуратура действията като терористичен акт. Нападателят извикал на два пъти "Аллах Акбар", докато атакувал военните.

Те не са пострадали тежко при нападението. Единият е с рана на лицето, а другият на ръката. Според белгийски медии нападателят е бил на около 30 години, белгиец от сомалийски произход. Според следователи той не е бил известен на органите на реда за терористични дейности. Нападението стана в района на централна пешеходна зона в Брюксел. Там нападнатите военни били на патрул.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Гол и бос

преди 6 години

Идил е доста глуповата групировка. Руснаците се хвалят, че ги разбиват, а те хайваните атакуват Европа. Те на руснаци няма какво да се сърдят. Те са най-големите защитници на християнството. Разбира се европа и сащ финансират идил. Българинът знае, че това е истината.

6

Mokoko

преди 6 години

Какъв войник бе ?!? Това е ТЕРОРИСТ !!! Гади ми се вече от вашата толерантност !!!

5

пънчо

преди 6 години

ТО ДЕЦАТА И ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗНАЯТ ВЕЧЕ КОЙ СТОИ ЗАД ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВАПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА ИМАШЕ ЕДИН ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПОКРОВИТЕЛИТЕ НА И.Д.НАШИЯ ГО ПРЕГРЪЩА И ЦЕЛУВА А ОНЗИ ИСКА ДА НИ НАПРАВИ КОЛОНИЯ И ДА СМУЧАТ ОТ НАС.ЕВАЛА НА ПОЛЯЦИ И УНГАРЦИ КАК СИ ЗАЩИТАВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИА НАШИТЕ ПАТРИОТИ ГОТОВИ ДА СЪСИПЯТ ТУРИЗМА В БЪЛГАРИЯ ЗА СОБСТВЕНА ОБЛАГА

fallback