Макрон дойде у нас, но губи доверие в страната си. Снимка: Facebook
fallback

Повечето френски избиратели са неудовлетворени от работата на държавния глава Еманюел Макрон, показа допитване, цитирано от Ройтерс.

Това е драстичен обрат за президента, който само преди по-малко от четири месеца се радваше на съкрушителната изборна победа, отбелязва агенцията.

Според допитването на института Ифоп недоволни от представянето на Макрон са 57 процента от французите - с 14 процентни пункта повече, отколкото при предишния сондаж на института през юли.

Удовлетворение от работата на президента центрист са изразили 40% от запитаните - с 14 пункта по-малко, отколкото през юли.

Допитването показва, че спадът в популярността на Макрон от май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд за същия период от управлението му.

Анкетата сочи спад в популярността и на премиера Едуар Филип. Доволни от Филип са 47% от запитаните - с 9 пункта по-малко, отколкото миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Уточнение

преди 6 години

Да напомним, че "съкрушителната" изборна победа на Макрон беше постигната с помощта на близо 15 милиона обявени за невалидни бюлетини, за които логично се предполага че са били за опонентката му. Така че нормално е бързо да му спадне .... рейтингът де.

53

Макарон

преди 6 години

Нищо чудно че му пада рейтинга, на народа му се иска някой с широки пръсти дето да раздава кинти и купона да не спира, нали затова бяха избрали социалиста Оланд ама те парите не растат по дърветата, който и да сложат за президент от бачкането няма отърване.

52

Анонимен

преди 6 години

До ТъпакБабата му е служебна съпруга, а акъл му дават американците. Много смело би било френския президент да си признае, че е на другия бряг...

fallback