Снимка: Reuters, архив
fallback

Испанският премиер Мариано Рахой призова днес всички граждани на страната да се включат в голяма демонстрация срещу тероризма утре в Барселона, предаде БТА като цитира Франс прес.

Oще по темата

На фона на напрежението между централните власти и правителството на Каталуния Рахой говори за топлите чувства на испанците към автономната област, която иска да свика референдум за независимост, и похвали каталунската полиция за действията й след терористичните атаки миналата седмица, при които бяха убити 15 човека.

 "Искам да приканя всички да участват в демонстрацията утре в Барселона. С цялата каталунска общественост и цяла Испания ние ще отправим отново послание за единство, отхвърляне на тероризма и обич към град Барселона", каза Рахой на пресконференция.

В проявата, организирана от правителството на Каталуния и кметството на Барселона, ще се включи и испанския крал Фелипе Шести.

"Той ще изрази своята любов към гражданите на Барселона, на Камбрилс, на Каталуния", каза Рахой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

Протест??? Срещу терора??? Ша плашат главорезите с ПРОТЕСТ?? Абе тия кухи *** чавка им е изпила мозъка до дъно!! Най - много пак да им пратят "анти - протестъри" да ги нагазят и този път ще има повече жертви!!

18

изненада

преди 6 години

Ако освен мечета вземете и плюшени зайчета,терористите направо ще ги шашардисате!

17

Гюнтер

преди 6 години

Организирайте гей парад против насилието и плюшени меченца да се продават!

fallback