Снимка: БТА
fallback

Мъж, осъден за убийство на двама души през 1987 г., беше екзекутиран в американския щат Флорида със смъртоносна инжекция, включваща медикамент, който никога досега не е бил използван при изпълнение на смъртни наказания в САЩ, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на властите.

53-годишният Марк Джеймс Асей беше първият бял мъж, екзекутиран във Флорида за убийство на чернокож мъж, откакто щатът възобнови смъртното наказание през 70-те години. Оттогава във Флорида са екзекутирани най-малко 20 чернокожи мъже за убийство на бели жертви.

Смъртоносната инжекция включваше три медикамента, в това число анестетика етомидат, критикуван от някои като недоказан при екзекуции. Той замени препарата мидазолам, чието набавяне стана по-трудно, след като фармацевтични компании започнаха да отказват да го предоставят за екзекуции.

Асей, който беше осъден на смърт за убийството на двама мъже по расистки подбуди, е първият екзекутиран затворник във Флорида от година и половина. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Ответно

преди 6 години

Правилно е осъден за убийство на друг човек да бъде екзекутиран по същия начин,по който той е убил невинния човек !!! Само тогава има приложено справедливо правосъдие !!!

24

123

преди 6 години

Няма да приемем САЩ в ЕС, защото имат смъртно наказания.

23

Anonymous

преди 6 години

Защо не са го превъзпитали американците, ами го убиват човека?Нали са най-голямата демокрация? Да му бяха изнесли няколко лекции, колко е лошо да се убиват цветнокожи-човекът щеше да разбере и да се поправи.

fallback