Снимка: bgonair.bg
fallback

Животът на италианския остров Иския постепенно се завръща към нормалния си ритъм след разрушителното земетресение. Стотици обаче прекараха втора нощ на открито, пише Bulgaria ON AIR.

Oще по темата


Основният губещ от земетресението е туризмът - магазините и заведенията са отворени, а много търговци са недоволни и смятат, че медиите преувеличават за това колко е лошо положението на острова.

Земетресението от 4,3 по Рихтер взе две жертви и нанесе много материални щети.
Според гражданска защита около 200 души се нуждаят от помощ, след като домовете им са били разрушени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Палмето

преди 6 години

Панелката 2002г. издържа на 4.6 по рихтер.Поне до 5-5.5 сигурно няма да падне панелка.Но тези от новото строителство,за тях незнам,не съм сигурен.Понеже в Истанбул 1999 се срутиха предимно сгради от ново строителство,ползвайки морски пясък за градеж,също както на нашето море.

3

от кадрите

преди 6 години

Пробно експериментират с нов вид земетресение ..Представете си какви къши са паднали след само 4.3 по Рийтер с УСУКВАНЕ "Бели лед скенери монтирани в къши,автомобили,на телефони дразнят много земята ни и пробваме как да ликвидираме хората с по малко разходи" подават провеждащи експерименти з а почистване на повърхноста от опасни зверовв на няколко гумени лапи с огнени скенери вместо очи.

2

Анонимен

преди 6 години

При каменно строителство да,виж Аqua,it,40 км од Рим,красиво,като в ориказките,но пред срутване,всички,ама всички стари згради са с пояси,пред основна реконструкция.

fallback