Вицеадмирал Джоузеф Окойн. Снимка: Reuters
fallback

ВМС на САЩ уволниха командващия Седми американски флот вицеадмирал Джоузеф Окойн след два сблъсъка с участието на американски военни кораби в азиатски води за по-малко от три месеца, предаде Ройтерс.

Адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на САЩ, освободи Окойн от длъжността във военноморската база Йокосука в Япония, съобщи говорител на американския флот и добави, че неговият заместник контраадмирал Фил Сойър поема поста.

Oще по темата

Решението за освобождаване на Окойн от длъжност е взето "поради загуба на доверие в командните му способности", подчерта говорителят.

В понеделник американски ескадрен миноносец, въоръжен с управляеми ракети, се блъсна в търговски съд в протока Малака източно от Сингапур - четвъртият голям инцидент за Тихоокеанския флот на САЩ за тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

А какво стана с руския потопен от овцевоз.

11

Анонимен

преди 6 години

И винаги цяло стадо американци се дави след сблъсъка. По-рано - 7, сега 10, следващия път дано са 20.

10

hypocritical bastard

преди 6 години

това че американският флот не спазва международните правила за корабоплаване в мирно време (основно заради некомпетентност на екипажите) е абсолютен факт . По-интересно е как ракетен разрушител , чиито сензори трябва да контролират десетки километри под , над и около него , се сблъсква с търговски съд и дали утре няма да се сблъска с катер пълен с експлозиви , които да го издигнат в царството на Алах заедно с екипажа.

fallback