fallback

Възпиращият ядрен арсенал на Северна Корея никога няма да бъде предмет на преговори. Това заяви днес севернокорейският постоянен представител в Конференцията по разоръжаването под егидата на ООН Джу Йон-чхол, цитиран от Ройтерс.

Преди това на заседанието на институцията в Женева американският посланик Робърт Уд каза, че "водещ приоритет" за президента Доналд Тръмп е защитата на САЩ и техните съюзници от "нарастващата заплаха" от Северна Корея.

"Предприетите от КНДР мерки за укрепването на нейната ядрена възпираща сила и разработването на междуконтинентални ракети е оправдан и законен избор за самоотбрана срещу такива несъмнени и реални заплахи", обяви Чхол по адрес на "постоянните ядрени заплахи" от страна на Съединените щати.

Той подчерта, че "докато враждебната политика и ядрените заплахи на САЩ остават непроменени, КНДР никога няма да постави на масата за преговорите своите ядрени възпиращи сили за самоотбрана", пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Ти бил ли си в Либия?!Скрий се ***.*** ама много *** гербер ли, еврогей ли или някакво сбъркано същество.Не си наясно как живееха и как да сега.А тези които го ръгаха не бяха либийци.

15

DUR BE SERSEMIN

преди 6 години

TUK CQL DEN STOI EDNO NENORMALNO I KVICHI SRESCHTU RUSIQ NA VSQKA STATIQ

14

Анонимен

преди 6 години

Той Бащицата и от полка за удоволствия не се отказва. Ама там мацките са идеологически подковани и беззаветно верни.

fallback