Кирил Серебренников. Снимка: архив, Reuters
fallback

Известният руски театрален режисьор Кирил Серебренников е бил задържан по подозрение за злоупотреба с голяма сума пари, съобщи в Москва Главното следствено управление.

В декларация на управлението се посочва, че Серебренников е заподозрян в "мошеничество в особено големи размери". Става дума за правителствени средства от около 1 милион долара, които били отпуснати в периода 2011-2014 година за осъществяване на проекта "Платформа" на московския театър Център Гогол. Серебренников е художествен ръководител на театъра.

Режисьорът е известен с дръзките си постановки, осмиващи нарастващия социален консерватизъм в Русия, посочва Асошиейтед прес. През май тази година той беше задържан и разпитан, но тогава следователите не казаха в какво деяние е заподозрян.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Не знаеш какво си написал, прочел един умен цитат и дай да го употребяваме наляво и надясно! Ако за тебе гол.и.т.е зад...ници в театъра са "осмиване на някакъв консерватизъм".......то може ли да случайно да ми кажеш ТИ ОТ КАКЪВ КОНСЕРВАТИЗАМ СИ СЕ РОДИЛ???? И ако го нямаше, ТИ СЕГА КЪДЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ И ВЪОБЩЕ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА СИ СЕ РОДИЛ??? Макар, че явно че е жалко че си се раждал, то поне нека ДРУГИ, СВЕСТНИ ХОРА ДА СЕ РАЖДАТ!!!

7

Анонимен

преди 6 години

Режисьорът е известен с дръзките си постановки, осмиващи нарастващия социален консерватизъм в Русия.Ясно, трябвало е да върти търговийка за милиарди с виоланчела в офшорки.

6

Скандалноизвестният

преди 6 години

Серебренников е заподозрян в "мошеничество в особено големи размери". Става дума за правителствени средства от около 1 милион долара, които били отпуснати в периода 2011-2014 година за осъществяване на проекта "Платформа" на московския театър Гоголев център, значителна част от които той прилапал и не може да отчете с финансови документи, тъй като бил високоинтелектуална творческа личност, вълнувала го вечността и въобще $1 млн за него са дреболия. Обществото му било задължено.

fallback