Снимка: Reuters
fallback

Папа Франциск призова да бъде сложен край на "нечовешкото насилие", на което през последните дни станаха мишена невинни хора в Буркина Фасо, Испания и Финландия, предаде Асошиейтед прес.

Пред множеството, събрало се на площад "Свети Петър" за традиционната неделна благословия, Франциск отправи молитва за жертвите и заяви, че светът носи в сърцето си "болката на тези терористични атаки".

Папата помоли Бог да "избави света от това нечовешко насилие".

Осемнайсет души бяха убити в столицата на Буркина Фасо преди седмица, когато ислямски екстремисти нападнаха популярен ресторант. В Испания членове на екстремистка клетка пометоха с автомобил пешеходци в Барселона и съседния морски курорт Камбрилс, убивайки 14 и ранявайки над 120 души. Във Финландия в петък 18-годишен мароканец, поискал убежище, намушка фатално с нож двама души и рани седем, припомня АП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Инквизицията друга песен пееше. Славни времена...

16

Уточнение

преди 6 години

Много интересно как Папата призовава за край на насилието в Европа, а хич не забелязва жертвите на фашисткото насилие в Източна Украйна, които са вече над 11 хиляди. Явно за него православните християни не са хора.

15

Анонимен

преди 6 години

Е сложило де,нали си Божи наместник,или тук имаме:Другари дайте да дадем!

fallback