Снимка: Reuters
fallback

Шофьорът на микробуса, който отне живота на 13 души при нападението на "Ла Рамбла" в Барселона в четвъртък, може все още да е жив, обяви испанската полиция.

Oще по темата

Според властите главен заподозрян за атаката е 22-годишният Юнес Абуякуб, роден в Мароко и живял в испанския град Рипол, северно от Барселона. Първоначално за основен заподозрян беше сочен 17-годишният Муса Укабир, пише БНР.

Това все още е възможност, но вече губи тежест, съобщи пред местна телевизия ръководителят на полицията в Каталуния Жозеп Луис Траперо.

Муса Укабир беше един от петимата нападатели, застреляни в курорта Камбрилс, след като се врязаха с микробус в пешеходци часове след атаката в Барселона. Петимата са носели брадва, ножове и фалшиви експлозиви, съобщи още полицията.

Вчера за атентатите бяха задържани четирима души - трима бяха арестувани в Рипол и един в Алканар.

Пере Солер от полицията на Каталуния потвърди вчера, че атентаторите са подготвяли много по-сериозно нападение, но плановете им са били осуетени. Причина за това е станал взрив в сряда в къщата в Алканар, където се смята, че са били планирани атентатите.

При взрива са изразходвани експлозивите, които нападателите смятали да използват за атентатите. След това те решили да извършат нападенията с микробуси.

Отговорност за атаките в Каталуния пое "Ислямска държава". При тях загинаха общо 14 души - 13 бяха убити при нападението на туристическата улица "Ла Рамбла" в Барселона, а една жена почина вчера от раните си вследствие на атаката в Камбрилс. Ранените са 130. Сред починалите и ранените са граждани на най-малко 34 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Този и пътни такси ли не е плащал! Ами той ако продължава така, един ден нищо чудно да пропуши.

8

Анонимен

преди 6 години

"е нали уж всички бяха убити?"Е убити са "заподозрените"... И Ердоган трябва не да разпитва заподозрените или най-много да ги пъха зад решетките, а да ликвидира като европейците "заподозрените"!!! Нали искате човека да води европейска политика, според мен трябва и Турция да помисли по въпроса за "заподозрените"!!!

7

Анонимен

преди 6 години

Дааа , Путин е бил , затова сред жертвите няма руски граждани.

fallback