Снимка: Reuters
fallback

Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е непоколебимостта на човешкия дух, констатира телевизия канал "Юронюз".

Oще по темата

Докато службите за спешна помощ са полагали отчаяни усилия да помогнат на хората, лежащи ранени на пешеходната улица "Рамбла", жителите на града са се обединили и в знак на солидарност са предлагали безплатен превоз, храна и подслон на нуждаещите се.

Телевизията интервюира Мохамед - един от хората, предложили превоз на изпадналите в безизходица туристи. По думите му всички са били уплашени, някои не са осъзнавали какво точно се е случило, а мнозина са крещели.

"Качих шведски туристи, чиято дъщеря била близо до нападението. Тя беше ранена в крака, след като етажерка от будка паднала върху нея. Те бяха толкова уплашени. Сърцето ми се свива само като си помисля за това", казва Мохамед.

"Юронюз" подчертава, че това не е бил изолиран акт на добрина. Туристическата администрация в Барселона е предложила безплатни стаи на хилядите посетители на града, останали на улицата, след като полицията блокира райони, в които има около 50 хотела.

Така останалите без подслон имаше къде да прекарат тази нощ, преди да бъде възстановен редът, добавя телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Lan

преди 6 години

Честно - нищо нямам против човека - могъл, помогнал, Господ здраве да му дава! НО ме е яд на тази политкоректност. За десетките, а може би стотици испанци, които са помогнали няма да научим нищо...но виж за този човек - ДА! Че как да изпуснем баш за него!?

65

Я гледай

преди 6 години

Ела да ме убиеш.Няма да ме сплашиш.Ха , ха...

64

Анонимен

преди 6 години

Меду другото исляма изживява последните си 20-на години в това, в което се опитват да го превърнат или по-правилно е да се каже поне да го съхранят С. Арабия, Катар, ОАЕ с огромните суми нефто-долари.Мнозина от родените в Европа мюсулмани са зомбирани от различни секти с милиардни вложения. Повечето от тях дори не разбират смисъла на религията, просто млади бунтари с промити мозъци срещу системата на транснационалните мега корпорации с техния NWO.Съболезновани на близките на пострадалите!

fallback