Снимка: архив, Reuters
fallback

Берлин се готви да върне на Гърция 416,7 млн. евро, пише германският в. "Билд" в публикация, цитирана от гръцкото издание "Контранюз".

Сумата се отнася за печалби от лихви по гръцки облигации, притежавани от Бундесбанк /Централната банка на Германия/.

Вестникът твърди, че парите са в наличност и се предвидени в бюджета на Германия за 2017 г. Пояснява се обаче, че връщането на тези средства трябва да бъде одобрено от германския парламент /Бундестага/.

Атина може да се надява на стотици милиони евро от печалби от лихви по гръцки облигации, държани от германската централна банка, но за тях е необходима зелена светлина от парламента в Берлин, а също и успешно приключване на третата консолидационна програма на Гърция, по линия на която страната получава външна финансова помощ, смята "Билд".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

До 18

преди 6 години

Ами и ние на времето имахме добре изградена икономика и питай вашите как са живели през 80-те например. Но после идва западняци в костюми и ни обясняват как трябва да си закрием производството. Русия е на същото дередже като нас щото и там минаха по същия сценарии. Колкото и да се перчи сега тя е просто един суровинен придатък на запада, който успя да я деиндустиялизаира също като нас. Великия запад така е научен от край време той знае само да краде.

19

Анонимен

преди 6 години

А ти си един aнус за разпускане,вземаме те на отчет в нашитетефтери и ще те продадем наруснаците - на тях им трябваттакива гъзета. До новых встреч.

18

до 16

преди 6 години

Запада дойде да си вземе парите,но икономиката която Гърците изградиха с парите на Запада е по добра от българската и живота в Гърция е по добър от България.А това че 20 години живяха като царе,никой не може да им го отнеме.В Гърция има комунисти,но няма русофили.Един грък никой път няма да се кланя на руснака,все пак чистачката му е от Русия,а платеното момиче за разпускане,пак от Русия.Запада не разграби руските предприятия,и какво произвеждат те,нищо.Чакат на Запада за всичко.

fallback