Снимка: Reuters
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун бе информиран от висши военни за плана за ракетно нападение в района на остров Гуам - американска територия в Тихия океан, съобщи Франс прес, като се позова на севернокорейската агенция КЦТА.

Oще по темата

Ким обсъдил подробно плана с висшите военни при инспекция вчера в командния център на стратегическите ракетни сили.

Той заявил, че известно време ще наблюдава действията на Съединените щати, преди да вземе решение, добавя КЦТА, цитирана от Ройтерс.

"Съединените щати, които първи разположиха близо до нас голямо количество стратегически ядрени сили, първи трябва да вземат правилното решение и да покажат с действия дали искат да се намали напрежението на Корейския полуостров и да се предотврати опасен военен сблъсък", посочва КЦТА.

Ким наредил на армията да бъде в постоянна готовност за стрелба, ако той вземе такова решение, се казва в съобщението на КЦТА.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

ссдд

преди 6 години

До Комшия 23В жестока заблуда си.Америка са най-голямата супер сила за всички времена.Ако СК направят един грешен ход, това ще означава тяхното заличаване като нация и то за един ден.Изключително смешно звучи че можели да направят нещо на САЩ..По вашата логика,корейците ако имат шанс срещу САЩ,това означава че могат да превземат Русия без проблем.

35

коледа в свинарника

преди 6 години

това комунистическо прасе скоро ще го нанижат на кол за кеф на цивилизования свободен свят

34

до 35

преди 6 години

Aх колко сa добри СAЩ,кaк стриктно спaвaт междунaродните прaвни норми,,...нaпрaво ми се късa сърцето,просълзих се от умиление...aбе ти глaмaв ли си!?

fallback