Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 12 са ранените в градчето Шарлотсвил, след като кола умишлено се вряза в тълпа протестиращи.

Според очевидец наранените от "преднамерената атака" с автомобила са повече от дванадесет души, предаде AFP, цитира "Фокус".

Oще по темата

Очевидецът заяви, че дванадесет, или повече, души са наранени от сблъсъка, който той нарече "преднамерен".

Според него момиче е "паднало" зад автомобила, който е "дал на задна, за да се опита да я сгази".

Той е видял как тъмния седан "се спусна насам, настъпи газта и след това даде на задна, за да се опита да удари още хора. Имаше момиче на земята, тя се опитваше да се надигне".

Инцидентът се случи, след като в малкото университетско градче Шарлътсвил се събраха стотици крайно-десни бели мъже, които не са съгласни с решението на властите на града да премахнат паметника на генерал Робърт Лий, водач на силите на Юга (Конфедерацията) в гражданската война в САЩ. Срещу тях се организираха либерали и анархисти, както и членове на организацията "Black Lives Matter”. Между двете групи имаше сблъсъци и властите обявиха извънредно положение.

Ситуацията в града вече е спокойна и части на Вътрешните войски на САЩ са взели положението под контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен"В САЩ Вътрешни войски няма - има Национална гвардия!"Извинете, Вие ли знаете повече, или Борянчето от "днесбегето"? :):)

20

снимали го

преди 6 години

НА снимката през зениците стреснатите подават ,че става въпрос з а един проникнал с допотопно летящо средство до обсебения водач.виждал се отлично на снимания /огледайте камери наоколо/материал като закачен отпред до предна лява врата.имал мръсни миришещи дрехи колан и поне пет генератора з а невидимост..Докато стоял до водача викал нещо в под звуковия диапазон/около инфразвуци гърлени//колеги д а проверят записите..

19

Анонимен

преди 6 години

Винаги да се проверява за обемно обсебване на водача от извънземни терористи ползващи нова техника вкл холограми ,камери джипиеси,телефони ..У Нас имаме описан подобен случаи от края на януари 2001 година.Само е един леко ранен Обсебения водач през лични документи/терористични холограми нарочно инсталирани/ бе неадекватен повече от 40 минути.видимо с високо кръвно и разширени зеници.при замерване не бе пил или поемал наркотици...

fallback