Снимка: архив, Reuters
fallback

Жител на Северна Корея избяга тази нощ в Южна Корея по море, съобщи агенция Йонхап, цитирана от ТАСС, като се позова на южнокорейски военни.

Военните забелязали беглеца, докато патрулирали в района на морската граница (т. нар. северна разграничителна линия) със Северна Корея в Жълто море, и му се притекли на помощ.

Става дума за 20-годишен младеж. Властите в Сеул проучват мотивите му.

Южнокорейската агенция не уточнява какво разстояние е изминал беглецът, но отбелязва, че това не е първият подобен случай през тази година. През юли петима севернокорейци са избягали в Южна Корея по море с лодка, а месец по-рано в Република Корея по море са пристигнали още двама бежанци от КНДР - баща и син.

Общо от началото на годината в Република Корея са избягали 11 граждани на КНДР, припомня Йонхап. Пхенян в такива случаи обикновено обвинява Сеул в отвличане.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

АБВ

преди 6 години

Щом казваш!!!

27

Жибор

преди 6 години

А от началото на века до сега от Южна Корея в Северна са избягали цели двама пациенти на Сеулската психиатрия,които след своето пристигане в Пхенян са назначени за партийни секретари и шефове на заводски организационни комитети.

26

Анонимен

преди 6 години

Поискал е да живее като бял човек, а не да прекара живота си в глад и обожествяване на дебелия си вожд.

fallback