Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в американската столица, предаде Асошиейтед прес и ТАСС.

Маршрутът му премина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе разрешен от американските власти в съответствие с международния договор "Открито небе", страни по който са и Съединените щати, и Русия.

Споразумението позволява на всяка от 34-те държави по него да изпращат свои невъоръжени самолети да прелитат с цел наблюдение над цялата територия на останалите.

Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора.

Така например тя е наложила ограничения на полетите над столицата Москва и някога размирната република Чечения, както и близо до Южна Осетия и Абхазия - двете грузински сепаратистки области, които сега де факто са под неин контрол.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Брееей

преди 6 години

Тези кухи сорослейки, с какво ли ще си чепкат ву....ната,ако не са Русия и комунистите ? Те са като стари и повредени латерни с една и съща повтаряща се песничка.Завалиите с това сехранят,че до тях суджукО не стигна. Карат напостна пица и налитат на инакомислещите като на сурова мръвка. Гладни горкитеееее...

45

Анонимен

преди 6 години

Над София пък прелетя електрически албански самолет, но тъй като им паднали батериите на смарт телеофоните не са успели да снимат нищо. Снимка на самолета няма, защото е невидим на слънчева светлина-последна дума в невидимостта. Специалисти от българското разузнаване на невидимостта се мъчат да изчислят траекторията на летящото "чуду", тъй като засега няма начин да се наблюдава директно или индиректно По публикацията работиБАпН(бълг агенция по невидимост)

44

Анонимен

преди 6 години

Неграмотните руски ***, четейки единствено заглавието напълниха памперсите от кеф.

fallback