Архив: Reuters
fallback

ЕС е предложил британците, които живеят на негова територия, след Брекзита да имат право на престой само в страната на пребиваване в момента на напускането на Великобритания, се казва в писмо на британския министър за Брекзита Дейвид Дейвис, цитирано от Ройтерс.

Бъдещите права на живеещите в ЕС британски граждани и на живеещите във Великобритания граждани на ЕС са един от въпросите, които ЕС иска да уреди в първия етап на преговорите и едва след това да се премине към бъдещите търговски отношения.

В писмо до комисия от горната камара на британския парламент, в която информира за хода на преговорите, Дейвис съобщава, че ЕС предлага само ограничени права за пребиваване на британците.

"Те предлагат само гаранции за право на пребиваване в страната членка, в която е пребивавал британският гражданин в момента на излизането ни от ЕС. Не му се гарантира никакво право за движение в ЕС, например за работа или следване в съседна страна членка", съобщава Дейвис.

"Въпросът ще бъде предмет на допълнителни разисквания в нужния момент", уверява британският министър за Брекзита. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

До 12Много умно нещо си написал и Дано българина го асимилира! Плуейки англичаните не води до абсолютно никакъв резултат за България и българите! Ако българина не се научи да си защитава правата без излишна емоция, първичност, меркантилност, злоба, клетви и егоцентризъм няма как да се оправим! Сами си се тъпчем и търсим вината отвън!

12

Анонимен

преди 6 години

Не че, някой от острова в хукнал да учи в други университети и прочие. Пак ще им се издават туристически визи (и ще е глупави, от икономическа гледна точка, да не се направи максимално лесно), а ако някой иска да прави инвестиции и да развива бизнес - има си канален ред. Искаха да не са част от ЕС, което е тяхно право. Сега няма да са и готово.

11

Анонимен

преди 6 години

Да ходят в ***.расия. Там няма ***,държавата просперора и са приятели на С. Корея. Хем и Бога им е гадже на Ердоган.

fallback