Снимка: Reuters
fallback

Германските власти прогнозират нарастване на броя на търсещите убежище в страната през следващите месеци, съобщава в днешния си брой в. "Welt am Sonntag", позовавайки се на аналитичен доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция.

"Няколко фактора сочат за нарастване на броя на нелегалните имигранти през втората половина на годината", се казва в документа. Авторите на доклада отбелязват увеличаването на бежанския поток към Европа през Средиземно море, достигането от Италия на предела на възможностите й за приемане на бежанци, затягането на миграционната политика на скандинавските страни и юлските данни на германската полиция за противодействие на опитите за нелегално преминаване на границата.

Освен това експертите напомнят, че съдейки по опита от предишни години, през втората половина на годината в Германия винаги са пристигали повече кандидати за убежище отколкото през първата.

В доклада са отбелязва, че напоследък се увеличават случаите на пресичане на границата от имигранти в товарни влакове. За първите шест месеца на годината федералната полиция е разкрила 220 нарушители, които по този начин се опитвали да попаднат в страната, а само през юли са регистрирани 174 случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Тъпак

преди 6 години

Да отиват като ги викат. Да им подобрят арийската кръв.

87

Anonymous

преди 6 години

Германците да се сърдят на Меркел, тя ги покани.Другите виновни за беженската криза в еврохалифата ЕС са бюрократите в Брюксел.

86

men

преди 6 години

ще има бум бум бум на мигранти :-) иначе египет е 100 милиона от 30 милиона преди 40 години и етиопците се канят да им врътнат кранчето на нил а язовира който ги храни всичките е затлачен. преди да умрат от глад ще се опитат да се спасят. тук идва и бум бум бум. за жалост ние бум немаме.

fallback