Снимка: БТА
fallback

Сирийското министерство на туризма съобщи, че посещенията в Сирия са скочили с 25 на сто до момента тази година, предаде Асошиейтед прес.

Ресорният министър Бишар Рияд Язиджи посочи, че 530 000 души са посетили страната през първата половина на 2017 година, което е с една четвърт над равнището за същия период на 2016-а. Съобщението бе разпространено днес от държавните медии.

В Сирия се намират редица мюсюлмански светилища и свети места, привличащи религиозни поклонници от целия Близък изток. Тя е особено популярна за шиитските богомолци, идващи от Ливан, Ирак, Иран и по-далеч, отбелязва АП.

Миналата година проправителствените сили, подкрепяни от руските военновъздушни сили, успяха да си върнат от сирийската опозиция доста оспорвани места, донасяйки относително спокойствие на двата най-големи града - Алепо и Дамаск тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Пенко

преди 6 години

Смятам ,че Сирия е ТОЧНО като България !!! Кръстопът на мераците на търговците на всичко ! И Турция не е малко ,ама Сирия е по ! Да помислим и за Южен Йемен -кръстопът! Македония -кръстопът! Либия-кръстопът!

19

пенко

преди 6 години

Абе ...как беше !?!? Първо нас ли ни освободиха от робство или първо САЩ ги освободиха французите от колониализъм / сиреч робство/ ??? И тук Патриот и там Патриот ...ОБАЧЕ ФРАНКОФОНСКИТЕ ДЪРЖАВИ РЕШАВАТ "ВЪПРОСИТЕ"- СРЕЩУ АНГЛОСАКСОНСКИТЕ !!! Да му мислят :... араби ,африканци, индианци -ЮЖНИ И СЕВЕРНИ !!!!!!! Нас САЩ вече ни "ОСВОБОДИ" от ИКОНОМИКАТА НИ. и .и .и -ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ !!! КЪДЕ БЯХА "СЪВЕТИТЕ" !!! А НЕ ТОЧНО НАШИТЕ "СЪВЕТИ" ЛИКВИДИРАХА ......??!!

18

Анонимен

преди 6 години

Хизбула обявиха голяма туристическа кампания там тази година.

fallback