Снимка: Архив, Reuters
fallback

Властите на Венеция обявиха "12 златни правила за поведението на гостите" на града, за чието нарушение туристите ще бъдат глобявани с 25 до 500 евро, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Венецианските власти вдигат глобите за неподобаващо поведение.

Вместо досегашните 50 евро за къпане в каналите, туристите вече ще трябва да плащат 500 евро. За разхождане из града по бански костюм или с гол торс санкцията скача на 200 евро.

С по 100 ще трябва да се разделят гостите на града, които си правят пикник на обществено място или карат велосипед в пешеходни райони, се уточнява в информацията, получена от туроператорите.

За надписи на паметници глобата е 400 евро, за хвърляне на боклук - 25 евро.

Туристите ще бъдат информирани за необходимостта да спазват правилата на поведение във Венеция чрез кампанията "Наслаждавай се, уважавай Венеция" (#EnjoyRespectVenezia) в социалните мрежи, която ще се води на 10 езика, включително и на руски, отбелязва ТАСС.

Във Венеция вече успешно действат ограниченията за броя на туристите, посещаващи центъра на града. Вместо 100 000 души, желаещи да наблюдават Феста дел Реденторе, бяха допуснати само 60 000 гости.

Освен това бе въведен мораториум върху изграждането на нови хотели и ресторанти за бързо хранене в историческата част на Венеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Тези правила са от много години. Някой няма с какво да си пълни страниците вай.

14

стефчо

преди 6 години

да отидеш във Венеция и да не се изкъпиш в канала....? И за какво тогава да ходя?

13

Анонимен

преди 6 години

Както всеки град на канали (без Холандия), Венеция не мирише само няколко седмици в годината, при много благоприятно стечение на климатично-атмосферни условия. Мирише също като Брюж, Колмар, Петербург. Освен пияни туристи, никой друг няма да допре водата на каналите

fallback