Снимка: архив, Reuters
fallback

Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че подписаният от американския президент Доналд Тръмп закон, с който се налагат нови санкции на Русия, слага край на надеждите за подобряване на отношенията между двете срани, съобщи Асошиейтед прес.

"Правителството на Тръмп демонстрира пълно безсилие, като предаде изпълнителната си власт в ръцете на Конгреса по възможно най-унизителния начин" написа във "Фейсбук" Медведев.

Според него на Русия е обявена търговска война, санкциите са победа на статуквото над Тръмп и още един начин за поставяне на американския президент на мястото му.

"Това е опасна и недалновидна политическа линия, способна да подкопае стабилността (в света, бел. АФП), за която Москва и Вашингтон носят особена отговорност", каза в комюнике руското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес.

"Вече сме показали, че няма да позволим безответни враждебни действия и си запазваме правото да предприемем ответни мерки", допълни дипломатическото ведомство.

Москва призовава Вашингтон "да се отърси от илюзиите и да разбере, че никаква заплаха, нито опит за оказване на натиск, няма да накарат Русия да промени политиката си или да пожертва националните си интереси", се казва в комюникето.

Тръмп обнародва вчера нови икономически санкции, приети от Конгреса, които засягат най-вече руския икономически сектор. Целта им е да накажат Москва заради обвиненията за намеса в американските президентски избори, както и за анексията на Крим. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Алекс2

преди 6 години

Ей калтаци глупави ако не беше Русия още щяхте да носите широки *** и женките ви щяха да се обличат като пингвини ! Факт !

65

1111

преди 6 години

Русия е една дупка и икономическо джудже ,което се равнява на Сирия ,но с ядрен арсенал.Какви глупости пишеш ти бе ,русофилски *** ?

64

НФБ

преди 6 години

Няма какво да се лъжем..води се война срещу Русия и Китай и тя никога не е спирала..горби бе агент на САЩ. Четете цинични те откровения та Джордж Фрийдман. ..Русия няма какво да губи...война като война. Да пренасочва износа на газ и нефт..да връчва

fallback