Снимка: flickr
fallback

Български гражданин, заподозрян, че е проникнал в банковата сметка на един от най-богатите хора на света Бил Гейтс, е задържан на филипинското пристанище Замбоанга в сряда следобед, след като не е успял да представи пътни документи.

Филипинската брегова охрана е идентифицирала заподозрения като 33-годишния Константин Симеонов Кавръков, предаде ABS-CBN.

Кавръков е щял да се качи на кораб към южния остров Тави-Тави, когато е задържан от бреговата охрана за разпит.

Съобщава се, че е установена информацията, че българинът е същият човек, който е задържан през 2011 г. за проникването по компютърен път в банковата сметка на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Смята се, че задържаният е водач на международна престъпна група, която се е занимавала с клонирането на дебитни и кредитни карти.

Константин Кавръков не е имал в себе си паспорт и пътни документи. Въпреки това властите откриват у него филипинска шофьорска книжка с име и снимка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До последните

преди 6 години

Аз само коментирах банките. Това за честната работа е 100% така. Има хиляди легални хакери дето си изкарват парите с консултации и това е прекрасно. Този ако изобщо съществува е крадец. Относно отварянето няма кой да ти даде разрешение ако нямаш първоначален капитал. После знам ли може и пари да переш ама...Аз се опитвам да не се затварям в наща си кочинка и гледам световните банки. Ако бяха паразитна структура все си мисля, че щяха да изчезнат много бързо.Признавам това не е моята област!

15

Анонимен

преди 6 години

Тоя Златко май не знае какво означава идиоматичният израз "да видя сметката"Откъде ви събраха такива, ум не ми го побира :))

14

до 12 и 13

преди 6 години

Продължение. Какви инвстиции изисква отварянето на банка. Тези инвестиции са откраднати пари, а банката се отваря за тяхното изпиране. Друго срещу всяка банкнота от 1 лев, банката отпуска 10 заема от 1 лв., защото никои не може да контролира колко са активити на банката. Нейната дейност се базира на това, че никога всички депозитари няма да си изтеглят парите едновременно. Дребните чиновници в банката работят честно, но като цяло това е една паразитна структура

fallback