Снимка: архив, Reuters
fallback

Най-големите световни заплахи, пред които е изправено човечеството, са радикалната ислямистка групировка "Ислямска държава" и климатичните промени, показва анкета на центъра "Пю" сред граждани на 38 държави, цитирана от ДПА.

ИД е смятана за най-голяма заплаха от запитаните в 18 страни, включително САЩ, Германия, Франция и Австралия.

Промените в климата са най-голяма заплаха за 13 страни, включващи Канада, Южна Африка и редица латиноамерикански държави.

Около 62% от анкетираните посочват ИД като най-голяма заплаха, а 61 на сто са на същото мнение за глобалното затопляне.

Други заплахи са кибератаките от други страни (51 процента от запитаните), световната икономика (51%) и бежанската криза (39 на сто).

Около една трета от анкетираните се безпокоят от силата и влиянието на САЩ, а приблизително същият дял мислят това за Русия и Китай.

Допитването е извършено сред близо 42 000 души в 38 страни от февруари до май.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

До попаосвен това са първенци по парникови газове и потребление на ресурси.Един средностатистически американец произвежда повече метан от стадо австралийски овце, хаби ядене за едно африканско племе, а само колко бензин гори да вози 300 килограмовото си тяло до супермаркета

17

попа

преди 6 години

тоест от САЩ:1.създадохда и подкрепят ИД 2.неспазване договореностите за намаляване на вредни емисии и замърсяването

16

Случаен

преди 6 години

Природни явления е имало и ще има. Сега за всяко нещо ахкаме и охкаме. Ниски температури, високи температури, наводнения, земетресения и т. н. Някога хората са ги приемали нормално. Страх от природата винаги ще има, това е нормално. Сега телевизиите всяват ужас в хората. Страшното е , че се създаде ИД от някой хора, за да държат в подчинение народите от цял свят! Най-страшното е, че от тези някой хора спасение няма!!

fallback