fallback

Общ преглед

Фотографът Кин Чонг отделя от времето си, за да фотографира някои от най-малките жилища в Хонгконг, още познати като "домове ковчези", и хората, прекарващи живота си в тях.

Чонг споделя, че е налице "тъмна страна на бума на имоти в богатия Хонгконг, където стотици хиляди хора са принудени да живеят в части от жилища, домове-кочези и други неадекватни типове жилища, защото не могат да си позволят цените", пише The Independent.

Смята се, че приблизително 200 000 души в Хонгконг живеят в такъв тип "домове", като някои от тях са толкова малки, че човек не може дори нормално да изпъне краката си.

Вижте в галерията за какво подобие на жилища става въпрос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Адмиралъ

преди 6 години

Защото парите не са равномерно разпределени и всеки се гъчи в мегаполисите. Нали тука е същото със София. Ако кажат, че в Странджа и Сакар има злато, пари и безплатен суджук всички ще се емнат там...

35

Maria

преди 6 години

ДА ДОИДАТ У НАС ХОРАТА СА НИ КЪТ.ДА НАКЛОНЯТ ВЕЗНАТА В УЩЪРП НА *** .И ТАНГАНАИЦИТЕ.ПОНЕ ИМАТ ТРУДОВИ НАВИЦИ И БИ БИЛИ ПОЛЕЗНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ.ТОВА Е КРЪГА НА ШЕГАТА,НО МИ МИНАВА ПРЕЗ ГЛАВАТА НА ФОНА НА БЪДЕЩИТЕ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ ОТ КОИТО НИ НАСТРЪХВА КОСАТА.ТА ТОВА Е ПО ВЪПРОСА ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА ,КОЯТО Е "МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА".,НО НИ Е ВМЕНЯВАТ.

34

Така е

преди 6 години

Нищо чудно.В Япониа отдавна има хотели капсули.Наредени са на етажи точно като в хладилник за умрели в моргата.Представляват легло ,което се изтегля , влизаш вътре и си готов за спане.

fallback