Колаж: Франс 24
fallback

Морална ли е моралната полиция? Снимки и видео на иранска журналистка, която защитава крайно консервативни виждания за живота в ислямската република – особено за живота на жените, предизвикаха бурна реакция в социалните медии, разкрива телевизия "Франс 24" в рубриката си "Наблюдателите".

Азаде Намдари е една от най-известните телевизионни водещи в родината си. Тя е твърд поддръжник на изискването жените да покриват лицето си напълно и сама е казвала, че е "горда" от подобно облекло.

Е, очевидно не и когато е извън родината си. В снимки, направени в швейцарски парк, се вижда как тя е облечена по обичайния за жените на Запад начин и освен това се наслаждава на бирата си – също обичайно за хората на Запад удоволствие в топлите летни месеци, разказват телевизиите.

В Иран жените може да ходят незабрадени само у дома си, а пиенето на алкохол е забранено, още повече пък на публично място. Наказанието за такова провинение може да стигне 72 удара с камшик.

След като снимките бяха публикувани, в Иран с надигна вълна на недоволство срещу двуличието на Намдари.

Това, което шокира, обаче е разминаването между думите и действията на Намдари – тя поучава хората как да живеят, какво да носят, а в същото време поведението й контрастира.

Така доказва, че не вярва на думите си, с други думи – просто се е превърнала в оръжие на режима – вероятно и заради лични облаги, коментира "Франс 24".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 години

Отгоре скрито-покрито,от долу жив дявол в кожа облечен.Покриват си лицата,а очите им шарат по по-красивите мъже,в главата не им е Аллах,а фантазия и мерак,по мъже кой без, кой с мустак👳

33

Анонимен

преди 6 години

А па как изневеряват ония с бурките га мъжа им не ги гледа ... мале, мале как гълтат.

32

Saevar

преди 6 години

о да, ама аз не съм такава, кой знае и кви ненормални деептроуд дудуци врътка тая ама хайде...

fallback