Снимка: Reuters, архив
fallback

Великобритания ще въведе нова имиграционна система от март 2019 г., когато ще бъде сложен край на свободното движение на работници между ЕС и Великобритания. Това е заявил британският министър по имиграцията Брендън Люис по време на дискусия в правителството, на която е било поръчано детайлно проучване какви пари се харчат като помощи за имигрантите, предаде BBC, цитира "24 часа". 

Подробен доклад по темата трябва да бъде готов през септември 2018 г. - т.е. шест месеца преди Великобритания да напусне ЕС. Люис обяви още, че през март 2019 г. на Острова ще бъде въведена нова имиграционна система, посочва Ройтерс.

Само преди дни вътрешната министърка Амбър Ръд обяви пред в. "Файненшъл таймс", че британските компании няма да бъдат изправени на ръба на пропастта заради липса на работна ръка и че Великабритания ще продължи да привлича "най-добрите и блестящите" имигранти по света.

В същото време ЕС обяви, че е възможно да спре преговорите с Лондон за два месеца заради отказа на Великобритания да се ангажира с плащането на т.нар. сметка за развода. Предупреждението било отправено по време на честен разговор на главния преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние с британския посланик в ЕС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 14Ще си останеш с надеждите и българските празни ясли! :)))))))))))) Гарван на гарван око не вади за разлика от българин на българина! :))))))))

19

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Ние българите отдавна ги надминахме по всичко онова за което пишеш! За сравнение: Англия като държава и дитто - България! Разликата е ужасяваща!

18

Анонимен

преди 6 години

До Слънчевлъч 17Дали слънце с простащина или дъжд и интелектуално общество - второто!!! На всичкото отгоре Слънцето грее и на много други места че да го обсебим по "комунистически" и да търсим как да го продадем! Ама на, простички сме си като мнозинство и гледаме да доминираме с непохватни мисли и действия - жалка нация сме си в дълбочина!

fallback