Снимка: Reuters
fallback

Изтребител на британските Кралски ВВС бе вдигнат във въздуха от база в Румъния, за да прехване руски бомбардировачи Ту-22, летящи над Черно море, съобщи Би Би Си.

Изтребителят наблюдавал движението на руските самолети в рамките на мисия на НАТО.

Британският "Тайфун" придружил руските бомбардировачи, докато те излезли от зоната на интересите на алианса. Ту-22 летели над западната част на Черно море в южна посока.

"Това не е извънредна операция и тя не се отличава по нищо от това, което авиацията на НАТО прави на редовна основа", заяви командирът на базираната в Румъния ескадрила Андрю Коу.

Мисията на Великобритания в Румъния е част от т.нар. еър полисинг на алианса, който осигурява защита на въздушното пространство на дадена страна от нейни съюзници в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

227

demograph

преди 6 години

И който вдява и който не вдява тук се прозява."Народите не обичали натовския гнет".. И къде е този "гнет""...Че русолюбците крадат от отбраната, за да ни охраняват без пари " натовските окупатори".Малко ви е Лукойл и Газпром и 30 000 руски фирми, които не плащат данъци, а смучат кръвчицата ви.Нека дойде *** да ви натика в землянките и да я карате на квас и сланина.

226

СОЮЗ МИР

преди 6 години

Капиталистическата *** отново се точи на Самая Могучая. Събира се веднъж-дваж на 100 години за да си яде лобута. Добре, че Владимир Владимирович Велики е търпелив и екзактен.. следващият няма да бъде. Военното крило в Русия взима превес и след изборите догодина на с0р0соидчетата ще им се стъжни Бевърли Хилс.

225

Анонимен

преди 6 години

До Сокол 9Тази диктатура е като онази диктатура, но с обратен знак и по-зле. Аз и 3/4 от народа не искат НАТО, но нямат избор. Кой е достатъчно силен и независим да даде право на избор на хората? Който не вярва в това съотношение, нека тества, да предизвика референдум и да се увери вместо да пише по форумите!

fallback