fallback

За 40-и пореден път чужденци от пет континента в продължение на три седмици учат български език във Великотърновския университет.

Всички те са на различна възраст и с различни професии, а някои дори разказват пред Bulgaria ON AIR, че започнали да учат езика в страните си много преди да дойдат в България.

Чужденците усъвършенстват граматиката и правописа и се докосват до фолклора, традициите и обичаите ни. Повечето от дошлите на семинара вече владеят езика ни и идват, за да надградят познанията си и да опознаят отблизо културата ни.

А приятелствата с хора от цял свят, които създават по време на семинара, ги карат още повече да обикват страната ни и да мечтаят един ден да живеят тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Имам възможност да се срещам всеки ден с голяма част от тези млади хора. Много възпитани и културни. С огромен интерес към българския език и историческите забележителности.

15

Анонимен

преди 6 години

Учат езика на една изчезваща нация. След 50 години ще са много търсени от преводачи и историци

14

кебапчета

преди 6 години

Още един автогол за т.нар. български работодатели когато видите англичанин и азиатец че дори и бг ром индо да говори на що годе правилен български език ми се обадете и да българския е горе долу труден език та успехи с вноса на неграмотна работна ръка от чужбина ...........

fallback