Снимка: архив, Reuters
fallback

Мъж, въоръжен с нож, нападна и рани полицейски служител на границата между Испания и Мароко в Мелиля, автономен испански град, разположен в Северна Африка, предава AFP.

Нападателят е проникнал в граничния пункт с викове: "Аллах Акбар".

Впоследствие е задържан, поясни испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Зойдо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Иберийците са си научили домашното след като векове наред са се борили да изхвърлят исляма от земите си. Няма повече да допуснат грешката исляма да нахлуе и да ги завладее. Сеута е преграда за африканците. Няма как да преминат. Испания плаща на Мароко също да пази границата със Сеута от пришълци. След договора с Турция за връщане на мигранти и в Гърция криво-ляво се стабилизира наплива. Горещата точка е Италия! Либия спираше африканците, но свалиха Кадафи и сега няма кой да ги спре към Италия!

12

Анонимен

преди 6 години

17, ако някой трябва да има претенции към Сеута, това е Португалия, която превзема този град от арабите през 1415г. и поставя началото на първата глобална империя. Неслучайно до ден днешен герба на града носи португалските символи. Така или иначе, от изключителна важност е този град да бъде в ръцете на иберийците защото служи, като бариера за африканците, които се опитват да провикнат в Европа. Затова не са станали бежанска дупка като Италия или Гърция. Испания плаща на мароканците също да пазят

11

Анонимен

преди 6 години

Испански град в Мароко???? И чих го търси този град там? Това не е ли колонизирана Мароканска територия? Този град няма нищо общо с Испания. Отдалечен е доста от Испания. Колонизаторите плачат и защо? Защото са на чужда територия! Само се чудя как още не са ги избили мароканците колонизаторите си? Ало еспаньолите това не ви е средновековието бе!

fallback