Снимка: Reuters
fallback

Популярността на президента Еманюел Макрон сред французите рязко е спаднала за един месец и сега той може да разчита на одобрението на 54 на сто от тях, с десет пункта по-малко отколкото през юни. Това сочат резултатите от проучване на Френския институт за обществено мнение, публикувани днес в седмичника "Журнал дьо диманш", цитирани от БТА.

Одобрението за премиера Едуар Филип също е силно намаляло през този период - от 64 до 56 на сто или с осем пункта.

Съответно неодобрението за Макрон е нараснало от юни досега от 35 до 43 процента като цяло, а негативна оценка за работата на Филип дават 43 на сто спрямо 35 процента преди месец.

Увеличение има и в дяловете на хората които се "изцяло недоволни" и "донякъде недоволни" от двамата политици и съответно намаление в дяловете на отговорилите, че са "много удовлетворени" и "донякъде удовлетворени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 6 години

Да се надяваме, че Франция ще се справи с предизвикателствата! Франция е велика, 1500 години е доминирала Европа и е създала ЕС. Има най-силната армия и е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Териториите на Френската Република се разпростиат върху 12 часови зони - тоест слънцето никога не залязва над Франция! Имат и ядрени ракети... велика страна!

35

Анонимен

преди 6 години

Слава на Франция!

34

Анонимен

преди 6 години

Най ми харесва когато съобщаватче пак някакви американофилчетаса загинали в катастрофа.

fallback