Снимка: Reuters
fallback

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле обвини Турция в произвол и определи част от действията на  президента Реджеп Тайип Ердоган като "игрички", пише "Der Spiegel".

Oще по темата

Изданието отчита, че властта в Берлин демонстрира единство в позицията си към Анкара и започва да променя рязко своята политика към Турция.

"Турция извършва арести произволно и не отговаря на минималните консулски стандарти. Това ми напомня за начина, по който се действаше в ГДР. Който е пътувал там, помни нещо, което беше ясно - ако нещо се случи, никой не може да ти помогне", коментира германският министър.

Той определи Турция като рискова държава за посещение на германски граждани.

"Ако Турция продължи с тези игрички – като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората – пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 6 години

Следващия път не сравнявайте с източна Германия,че ще ви се смеят хората!Държавите от соц лагера,особено в Централна Европа бяха на много високо ниво.И все пак са европейци. Сравнявайте ги със Северна Корея.

88

Запознат

преди 6 години

До Анонимен--89;Тя и Русия да поеме своята вина за Арменците и Трак. Българи.Те и комунистите след ДЕВЕТИ върнаха на Сталин ТАВРИЙСКИТЕ Българи. Те избягаха по време на ВСВ от СССР и Б--я ги прие и ги оземли. *** винаги са били педатели. Те са АНТИБЪЛГАРИ.

87

Анонимен

преди 6 години

Нямате право да коментирате древния арменски народ! Един от най-великите и древни в човешката история! Първата християнска страна! Геноцида срещу арменци, гърци, кюрди и българи в тракия няма да остане безнаказан. Бог ще накаже проклетото турско племе!

fallback