Снимка: архив, Reuters
fallback

Венецуелската опозиция съобщи, че повече от 7,1 милион души са гласували в т.нар. народен референдум, свикан от опозицията срещу политиката на президента Николас Мадуро и плановете му да промени конституцията, съобщиха осведомителните агенции. Резултатите са при обработени 95 на сто от протоколите.

Участвалите в плебисцита са по-малко от 7,7-те милиона, гласували за кандидатите на опозицията на парламентарните избори през 2015 г., в резултат на които опозицията получи пълен контрол над Конгреса. Противниците на Мадуро приветстваха участието в допитването като категоричен израз на народното недоволство от президента.

За привържениците на Мадуро вчерашното гласуване бе своеобразна репетиция за вота на 30 юли, когато ще се избират членове на асамблея, чиято задача ще е да пренапише конституцията от 1999 г., така че да се укрепи властта на президента.

Населението на Венецуела е 31,1 милиона (към 2015 г.).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Demokrat

преди 6 години

До че гевараЧе не си Че Гевара то е ясно като бял ден ... но поне малко от малко да поназнайваше историята на Венецуела ... поредния *** и б.***

15

А. Т. - Балан

преди 6 години

До КомунистА бе, човек, ти като си комунист, не си ли чувал за правопис, за точки и запетайки.Вярно е, че след войната комунистите, които се "бонтуваха" и взеха властта под диктовката на Кремъл, бяха "измикяри" и полуграмотни.И досега ли си останахте такива?

14

Комунист

преди 6 години

Цената на петрола падна и кой каза че няма пари вашите евроатлантически медии кой се бонтува измикяри като вас и да не би като ги вземат международните компании да текнат реки от мед и масло кам венецуелците .

fallback