Снимка: twitter.com/flightradar24
fallback

Два изтребителя от германските военновъздушни сили ескортираха самолет на авиокомпанията "Korean Air" до летището на Щутгарт, тъй като наземните служби бяха изгубили връзка с екипажа, съобщи полицията в град Ройтлинген, предаде ТАСС.

Пътническият самолет летял от Сеул за Цюрих снощи, но във въздушното пространство на Германия изгубил връзка с диспечерите. "Самолетът бе помолен да се приземи на летището на Щутгарт. Той бе придружен от два самолета прехващача на Бундесвера", се казва в полицейското съобщение.

На борда имало близо 200 души. Наложило им се да пренощуват на аерогарата. Техническа проверка показала, че връзката с пилота е била нарушена поради повреда в бордовото оборудване.

Пресрещайки пътническата машина, двата изтребителя минали звуковата бариера и жителите на селищата около Щутгарт и Ройтлинген, изплашени от характерния звук, сигнализирали в полицията. За половин час там получили около 250 обаждания за дочути експлозии и трясъци.

Германски изтребители бяха вдигнати по тревога и предния ден. Два бойни самолета придружиха в петък за пет минути пътнически, изпълнявал полет от египетския курорт Хургада до Мюнстер. Тогава връзката бе възстановена и не се наложи извънредно кацане, напомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

DDD

преди 7 години

До Анонимен 14А не само той ! И БСП, и ГЕРБ и всички други ...

27

:)

преди 7 години

Като си нямат супер-Бойко, тези изпращат изтребители... На нас затова не ни трябват летящи машини защото Бойко ни пази от всичко и от всички, а Цецо подслушва всички. В Русия съм.....

26

.

преди 7 години

До ВескоА уж стелтовете били невидими .... На кой да вярваме сега?

fallback