Снимка: Reuters
fallback

Египтянинът, обвинен за убийството на две германски туристки вчера при нападение с нож в курортния град Хургада на Червено море, е член на местния въоръжен клон на "Ислямска държава", съобщиха днес източници от египетските сили за сигурност, цитирани от ДПА.

"Той е поддържал връзка с организацията през интернет и е получил задача да нападне чуждестранни туристи на плажовете в Хургада", каза източникът, който е близък до извършващото се разследване, но не посочи повече подробности.

До момента "Ислямска държава" не е поела отговорност за вчерашното нападение, както е правила при предишни атаки в Египет.

Oще по темата

Нападателят, идентифициран като Абдел-Рахман Шаабан, е 27-годишен студент от провинция Кафр ал Шейх в делтата на Нил, съобщи частния вестник "Ал Масри ал Юм", цитирайки служител по сигурността.

"Досието му е чисто както в криминален, така и в политически план. Той има добра репутация в селото си", твърди неназованият служител.

Египетското вътрешно министерство съобщи вчера, че нападателят незабавно е бил арестуван и е разпитван за мотивите на своето деяние. Други четири туристки бяха ранени при атаката - две арменки, чехкиня и рускиня.

Според служител от силите за сигурност в провинция Червено море престъпникът купил ножа, с който се нахвърлил срещу чужденците, малко преди нападението, предаде ТАСС.

"В петък сутринта той пристигнал в Хургада, посетил една от джамиите за петъчната молитва, после купил в един магазин кухненски нож и се отправил към туристическите комплекси на крайбрежието", заявил източникът.

Той добавил, че след нападението престъпникът изхвърлил ножа и мобилния си телефон в морето. Те били намерени и приложени към делото като основни веществени доказателства.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

просто решение

преди 6 години

Ама толкова просто,че няма накъде повече!Като заловят такъв,просто жена го убива!И няма Аллах,няма рай,няма девици с локум и шербет!И тогава сред сбърканите пишманислямисти голямо мислене ще падне!Ама много голямо!Но кой знае защо,никъде не го правят!Защо ли!?

15

Анонимен

преди 6 години

чудя се истинските мюсюлмани как приемат всичко това,дали не се радват тайничко за закланите *** и гяурки,или са истински възмутени от интепретацията на религията им.Аз лично като християнин бих се срамувал много ако от името на християнството се извършват такива неща.От разговорите с мюсюлмани разбирам,че се разграничават от ислямистите и казват,че те не разбират правилно религията но не съм чул да ги осъждат за извършеното

14

БХК

преди 6 години

Колко пъти ги мушна с ножчето мойто момче?

fallback