Снимка: архив Reuters
fallback

Бившият полски президент Лех Валенса, герой от демократичните промени, е бил хоспитализиран днес в Гданск заради проблеми със сърцето, съобщи неговият син, цитиран от Асошиейтед прес.

Ярослав Валенса информира АП с имейл, че баща му се е почувствал отпаднал.

Лех Валенса, който е на 73 години, бе сред присъствалите в четвъртък на речта на президента на САЩ Доналд Тръмп, която той произнесе във Варшава, припомня БТА.

Валенса остро критикува правителството, заявявайки, че неговата политика застрашава демокрацията и вреди на връзките на Полша с водещи европейски страни, отбеляза АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

ВАЛЕИНСА Е БИЛ ДОНОСНИК НА ПОЛСКАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТТОВА Е НЕОСПОРИМОТАКА КАКТО ВСИЧКИ ВОДЕЩИ ФИГУРИ НА БЪЛГАРСКИЯ СДС СЕ ОКАЗАХА ДОНОСНИЦИ НА ДС.

8

пак се развихриха

преди 6 години

масата доносници на дс на бкп във всеки вижда доносчик! Битие рийшли!

7

СатаНАТО™

преди 6 години

Валенса не е бил никакъв доносник на Москва, защото ги мрази и в червата.Той беше посветил живота си на освобождението на Полша от московските ***. Просто е на 73 години и никога не си е жалел здравето, затваряли са го и са го тормозили по всякакъв начин. Благодарение и на него самолетът на Лилипутин сега избикаля полското въздушно пространство. Чешч, пане Вауенса!

fallback