Снимка: архив Reuters
fallback

Италия определя като недостатъчни мерките, които се вземат в света за ликвидиране на последиците от миграционната криза. Това заяви днес в Хамбург италианският премиер Паоло Джентилони на заключителната пресконференция в края на срещата на високо равнище на Г-20.

"Истината е на страната на Италия. Въпреки някои стъпки напред, това е недостатъчно. Не очаквам кардинални промени в позициите на съседите и съюзниците, но всички виждат неимоверните усилия на Италия за спасяването на приемането на мигрантите", каза Джентилони, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

Той уточни, че на срещата на високо равнище проблемът с миграцията е бил обсъждан на глобално равнище, а не само за Средиземноморието. Джентилони допълни, че в заключителното комюнике е залегнал "достоен компромис" по темата за миграцията, съобщи БТА.

Италия, в която от началото на годината са пристигнали над 80 000 мигранти, поиска преди време от европейските партньори помощ за решаване на миграционния проблем. По редица предложения обаче Рим получи отказ: Франция, Испания, Германия и някои други страни отказаха да отворят пристанища за приемане на морски съдове с мигранти, спасени в Средиземно море.

Италия твърди, че вече е изчерпала възможностите си за приемането им, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

италия да се справи с мафията които ги докарват в италия и след това да плачат като водовици

13

Анонимен

преди 6 години

е, италия ходи да ги посреща още в морето,после някой им е виновен. и те като меркел - първо ги канят, а после искат да ги разпределят.

12

Хех

преди 6 години

Еми да спрат да ги приемат! Това не са бежанци, а както правилно е отбелязано в заглавието "МИГРАНТИ". Да им връчат по една бутилка минерална вода и - Шут обратно! Значи те ги "приемат" а искат ние да ги кърмим. Айде няма нужда! Ние си имаме собствени римляни, така че от още нямаме нужда.

fallback