Снимка: "Газета виборча"
fallback

Родни роми вдигнаха на крак персонал и пациенти пред родилно в полския град Тчев. Тумба от над 50 души вдигнали шум до небесата по време на изписването на наследник от местното родилно отделение.

Бебето било взето със специално наета позлатена карета под звуците на оркестър, пише полският вестник "Газета виборча", цитиран от "Монитор".

Лекари и пациенти останали шокирани, когато на портала паркирал файтон с два коня, ескортиран и от автомобили. 

"Имаше луди танци и песни, всички се забавляваха максимално като на сватба", обяснява пред вестника Даниел Добковски, служител на здравното заведение.

Ромите били облечени в традиционни носии, а оркестърът свирел балкански ритми. Родителите на майката на новороденото бебе дали на място благословията си за своя внук.

"За съжаление не позволиха да си направим обща снимка, нито да снимаме самото събитие", допълва Добковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Мдаааа, цяла Европа им научи вече "културните особености"! Сега ако се окаже, че майката е била и на 13... или ако не е, това и е 5-6-7 или 10 раждане.

14

Анонимен

преди 6 години

А вие, господа поляци, защо разрешихте на тези да разиграват циркове по улиците ви и да смущават спокойствието на останалите бебета и родилки?Как така няма да снимате карнавал, организиран с ваши пари? (Защото според други сайтове, родителите на това новородено същество са се занимавали с просия в Полша.)Или и вие се оказахте под игото на някакви неясни НПО-та, които искат насила да променят традициите и етнопсихиката ви?Жалко, защото поляците винаги са били борбени националисти и пичове!

13

batevale

преди 6 години

А Израел смята Голанските възвишения за свои и няма да ги връща на никой............

fallback