Снимка: архив, Reuters
fallback

Над половината белгийци (58 на сто), участвали в международно проучване на обществените нагласи, са се обявили против ЕС. Това показват данните от изследване, извършено от британския Кралски институт за международни отношения (Чатъм хаус) и представено в местни медии.

Отбелязва се, че гражданите на Белгия наред с жителите на Гърция и на Франция са сред най-зле настроените към ЕС.

Сред белгийците, които не харесват ЕС, 35 на сто изпитват отвращение, нервност, тревога, песимизъм (48 на сто). Уточнява се, че дори мненията във Великобритания насред процеса по напускане на ЕС не са толкова отрицателни.

Над половината белгийци са се изказали срещу бежанците и търсещите убежище, като в процентно съотношение броят им е по-висок от унгарците, които са на това мнение.

Също над половината белгийци подкрепят смъртното наказание - становище, което е в сходна степен споделено от гражданите на Великобритания, Франция, Унгария и Полша.

Общо 64 на сто от белгийците са за прекратяване на имиграцията от мюсюлмански държави, показват данните. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Риска е огромен

преди 6 години

Най добре да изгонят опасните за Белгия и Европа огромни бюрократични инстанции .Наглите наркомани обсебили европейския съюз и НАТО с е опитаха да направят ядрена война ,между Брюксел и МОсква след окупацията на Киев от извънземни нашественици с помоща на зомби пиво ,наркотици и имапланти.

61

Анонимен

преди 6 години

Голяма статиа... три параграфа...

60

До USA

преди 6 години

Що другите държави какво ще правят, че няма да дадат отпор на мюслитата? Защо ги натрупаха тези ракети и бомби като ще стоят да ги колят ***. Егах ти и *** европейци! Трябвало да имаме оръжие и да се гърмим по улиците друг начин нямало да ги отблъснем. Еййй USA, *** като тебе няма да свършат. По твоята логика наистина християните заслужава да си отидат.

fallback