Снимка: архив, Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп приветства взетото днес решение на Върховния съд на САЩ, който възстанови частично действието на предизвикалия противоречия антиимиграционен указ на президента, предадоха Ройтерс и Франс прес. Според Тръмп това е победа за националната сигурност на САЩ.

Върховният съд на САЩ днес реши, че частично възстановява действието на указа на Тръмп, докато съдът не завърши окончателно разглеждането на случая. Следващите заседания по този въпрос ще се състоят през октомври. Съдът реши, че указът не бива да се прилага към чужденци, които имат здрави връзки с американски организации, бизнес и граждани.

Указът забранява влизането в САЩ на хора от шест предимно мюсюлмански страни - Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

"Като президент не мога да позволя в нашата страна да влизат хора, които ни желаят злото", заяви Тръмп в комюнике, публикувано от Белия дом.

"Решението, взето с единодушие от Върховния съд, е чиста победа за нашата национална сигурност", добавя президентът. "Днешното решение ми позволява да използвам важен инструмент за защита на Родината", подчертава Тръмп. (БТА)

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase