Снимка: Reuters, архив
fallback

Властите в Източен Тимор съобщиха днес, че са изпратили обратно в Индонезия двама от чужденците, избягали от затвор на остров Бали, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Става дума за 43-годишния българин Димитър Николов Илиев и 31-годишния индиец Сайед Мохамед Саид. Те бяха сред четиримата затворници чужденци, избягали в понеделник от затвор в Денпасар, столицата на курортния остров Бали, през 50- до 70-сантиметрова дупка, открита под стените, която стигала до 15-метров тунел с вода, водещ до една от главните улици.

Окръжен съд в Дили, столицата на Източен Тимор, разреши на имигранционната служба да депортира двамата мъже, заяви началникът на източнотиморската полиция Хулио да Коста Орнай.

Илиев, който излежавал седемгодишна присъда за пране на пари и други престъпления, и Саид, осъден на 14 години за наркопрестъпления, са разказали пред властите в Източен Тимор, че стигнали до Дили в сряда с лодка от индонезийския остров Алор.

Източнотиморската морска полиция ги залови в хотел в Дили в четвъртък, припомня АП.

Орнай посочи, че двамата са предадени на индонезийските власти и са отлетели за Бали със специален самолет.

Индонезийската полиция все още издирва другите двама избягали затворници - 33-годишния Шон Едуард Дейвидсън от Австралия, осъден на една година лишаване от свобода за нарушения на имиграционните закони, и 50-годишния малайзиец Ти Коко бин Ти Ким Сай, осъден на 7 години затвор за наркопрестъпления.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Ти Коко Бин Ти Ким Сай, - последния да затвори вратата.

7

МонтеКристо

преди 6 години

Е тия са били големи майстори. От Бали до Източен Тимор е над 1000-1200 км по въздуха. Все едно за три дни са се придвижили от България до Португалия, с тази разлика, че трябва да са преминали през няколко острова по пътя...

6

Циник

преди 6 години

Ти Коко бин Ти Ким Сай!!!!Ти ще се изсипеш от име бе!

fallback