Снимка: архив, Reuters
fallback

Полицията в турския град Измир е арестувала трима български граждани - Панайот Павлов, Манол Томов и Радостин Дончев, за източване на банкомати, съобщи изданието Хаберлер.

Полицията предприела проследяването им по сигнал и установила, че те са поставили копирни устройства за карти в банкомати в района Каршъяка на град Измир. Действията им били регистрирани на уличните камери.

След като установили самоличността на тримата, полицаите ги арестували, когато ти се опитвали да приберат копирните устройства.

Според разследването българските граждани влезли в Турция на 15 юни през ГКПП Дерекьой-Малко Търново и се настанили в хотел в Алиага. При обиска на полицията в хотелските стаи били открити девет броя копирни устройства за банкомати, чипове, мобифони, както и лаптопи.

Арестуваните признали, че внесли копирните апарати през митницата, като ги скрили в лаптопите. А за да не бъдат разкрити от полицията, те възнамерявали да теглят пари от банкоматите в България.

Съдът постановил тримата българи да бъдат задържани в затвора по обвинение за източване на банкомати.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

До 100% TURK

27

Анонимен

преди 6 години

А в българия дори и на всеки балкон да сложат камера пак няма да можете да заловите апашитата...ние бяхме в 15 век и неразвити нали? :-) Ейваллах на турската полиция!

26

Анонимен

преди 6 години

Днес бг това не е първия случай с българи източвали пари от банкомати...спомням си преди време пак имаше такъв случай...но по турските новини :-)

fallback