Снимка: архив, Reuters
fallback

Изтребител на НАТО F-16 направи опит да се доближи до самолета на руския министър на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу, но бе "отпъден" от руски изтребител Су-27. Това предаде кореспондент на ТАСС, който бил в министерския самолет.

Самолети на НАТО се опитали да придружат този на руския министър над неутрални води на Балтийско море, когато Шойгу пътувал за Калининград. Министерският самолет бил ескортиран от изтребители на руската морска авиация.

Един от самолетите на НАТО направил опит да се доближи до машината на Шойгу, но между тях застанал руски изтребител Су-27 и показал въоръжението си, поклащайки крила. След това F-16 се оттеглил.

По-късно днес Сергей Шойгу пристигна в Калининград, където ще председателства изнесено заседание на колегиума на руското министерство на отбраната. Според говорителя на ведомството ген.-майор Игор Конашенков участниците ще обсъдят проблеми, свързани с гарантирането на националната сигурност на Русия по западното стратегическо направление.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

277

мда

преди 6 години

спешно памперси за Ф-16!

276

БургаШка батка

преди 6 години

До 292: Те ***' и астронаФта!😁

275

Хи хи

преди 6 години

Ф-16 е невъобразима барака на фона на Су-27, че изобщо не е необходимо последния да си показва въоръжението на нещастника в етажерката.

fallback