Снимка: БТА
fallback

Разполагането на батальоните на НАТО с предно базиране по източния й фланг е най-значимата военна мярка на алианса от времената на Студената война, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за четирите батальона в Естония, Латвия, Литва и Полша, предаде ТАСС.

По думите му с дислоцирането на тези отбранителни сили алиансът се е сдобил с по-голяма мобилност и е увеличил възможностите за взаимодействие между националните въоръжени сили на страните членки и международните подразделения на НАТО. "Само чрез съвместни действия ще увеличим бързината на реагиране на евентуални заплахи", каза Столтенберг, който днес е на посещение в Литва.

В отговор на въпрос за насрочените за септември руско-беларуските военни учения "Запад-2017" и руско-китайските "Морско взаимодействие-2017" - за периода юли-септември, генералният секретар подчерта, че всички военни маневри трябва да преминават в съответствие с международните правила, като организаторите осигуряват тяхната прозрачност.

Столтенберг добави, че Северноатлантическият съюз внимателно следи военната дейност отвъд своите граници, включително военното присъствие на други страни в Балтийско море и действията на Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Виждам Брус Уилис с униформа. Сега вече съм спокоен за Литва. Да пратят и Чък Норис в Латвия. Двамата са достатъчни да стреснат агресора.

28

Анонимен

преди 6 години

В Грузия нямаше НАТО, в Украйна нямаше НАТО - видяхме какво им се случи. Поуката е ясна.

27

Нфб

преди 6 години

редно е Русия да изпрати 10 000 военни да събират банани в Куба.....там да си правят Сс30б...Сс 400...и да пазят бреговете на сащ от сомалийски пирати

fallback