Снимка: БТА
fallback

Всички жертви на нападението с микробус, извършено тази нощ срещу пешеходци край джамията в Лондон, са мюсюлмани, съобщи представител на антитерористичното звено на полицията, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Инцидентът носи всички белези на терористичен акт, заяви Нийл Басу, висш национален координатор на контратерористичната дейност.

Oще по темата

Все още не е ясно дали смъртният случай край джамията е причинен от нападението с микробуса и какви са мотивите на нападателя, добави Басу, цитиран от БТА.

Микробусът се вряза снощи в пешеходци, които излизали от една от най-големите джамии в града. Трима са пътували в микробуса, а 48-годишният шофьор е бил задържан от свидетели на инцидента. По-късно той е бил и арестуван от полицията.

При нападението един човек е починал, а 10 души са ранени.

Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при "Лондон Бридж".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 6 години

Аз не мога да разбера, тези хора, които искате опожарявания на джамии и квартали с разни хора и разни религиозни общности... вас какво ви отличава от изpодите в ИДИЛ ????? Тук някакъв даже си е сложил за картинка кръст, а подстрекава към насилие... Пич, какво християнско намираш в себе си, че си се закичил с кръст?!Нима не знаете, че християнски цар спасява Мохамед и му дава подслон, когато е гонен? Именно в това се крие истинското християнство! Да бъдеш добър, да бъдеш спасител и да градиш!

56

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен54; Ако в България имаше справедливост и съд до сега да си зад решетките за това което пишеш. ДАНС в България спат, приятен им сън. Когато се събудят от пукотевицата на АК 47 ще е твърде късно. Тази омраза не е присъща на човек. Един нормален човек не може да мрази толкова и така. Имаш изключетелно много големи проблеми със себе си самият. Не си на добър път и скоро ще си счупиш главата и ще си намериш майстора. Няма справедливост в тази скапана ***. Няма ред и законност-държава.

55

Анонимен

преди 6 години

"Взривяване на джамии и опожаряване на ислямските гета ще е добро начало."Що не започнеш от църквите, брато?

fallback