Снимка: архив Reuters
fallback

Американското консулство в Истанбул предупреди за опасност от терористични атентати в някои райони на града, предава Интерфакс .

"Генералното консулство на САЩ в Истанбул съобщава за опасностите за безопасността в районите Шишли и Медиджиекей, където има вероятност за терористични нападения. Предупреждението важи особено за улица Агаоглу в района Шишли", се казва в съобщение на американската дипломатическа мисия, съобщи "Фокус".

От консулството призовават американските граждани, които живеят в тези райони, да съблюдават мерките за личната си сигурност, да избягват големи струпвания на хора, особено в центъра, които често биват посещавани от западни туристи.

В централните части на Истанбул мерките за сигурност са засилени. На площад Таксим има полицейски ограждения и полицейски патрули. Специални мерки за сигурност са взети за руското генерално консулство. Там патрулират полицаи в бронежилетки, въоръжени с автомати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Гост+

преди 6 години

Имало опасност..Вече винаги има опасност. Онези които предизвикаха всичко това, осъзнават ли какво направиха?

18

Анонимен

преди 6 години

Ердогане, ние българите сме с теб! Мачкай

17

999

преди 6 години

На площад Таксим има полицейски ограждения и полицейски патрули.Площад Таксим се роконстриура - оградите са за това!Полицейски патрули има даже и в нашия првинциален "български" град ! В централните части на Истанбул мерките за сигурност са засилени. - Разбира се!Това е огромен мегаполис!Хората работят за сигурността на гражданите си, не са заплатаджии като нашите български полицаи, които ядат дюнери в патрулките си задявайки чуждите жени.

fallback