fallback

Седмица след официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Париж – какво е значението за страната ни на предстоящата визита на новия френски президент в София? Френският посланик в България Ерик Льобедел с ексклузивен коментар за Bulgaria ON AIR.

Ерик Льобедел обясни, че председателството на ЕС ще обърне всички погледи към страната ни и това може да направи ролята ни в ЕС по-централна.
 
"Сега предстои да се обсъдят детайлите, да се навлезе в дълбочина и да се подготвим заедно за трансформацията на Европа, за да постигнем тази нова Европа, която всички искаме. Именно по тази причина президентът Макрон заяви, че иска да дойде в България до края на годината преди българското председателство на ЕС", посочи Льобедел.

"Френските компании вече имат  солидно присъствие в България.  Има над 200 компании с над 14 хиляди  служители  с инвестиции в много  области. В същото време виждаме, че нещата в България кипят.  Развитият вече аутсорсинг сектор се насочва към информационните технологии", посочи френският посланик.
 
Ще подкрепи ли Франция заявката на България да се присъедини към Шенген и еврозоната - вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 години

27 год Бла,Бла, Бла. и обещания да се печели време, нашите родители си отидоха от тоя свят в мизерия а нас прокудиха в чужбина....

18

Анонимен

преди 6 години

До 12 ДА идва комунизма.Да изчезнат ТИЯ соц.грижи само лъжат хората.В ком. всички ходехме на работа и два пъти взимаме заплати в месеца.А сетя един път соц. Помощи.

17

Анонимен

преди 6 години

председателството на българия трябва да е приоритет равни заплати в европа!!!

fallback